Hirdessen most! Címlap kiemelést adunk ajándékba bármely kiemelés választása esetén!
Hirdessen itt Ön is!

Új akkumulátor gyár érkezik Debrecenbe

Ne maradj le a legújabb hirdetésekről!
Iratkozz fel, hogy jelezni tudjunk ha új hirdetést adnak fel ebben a kategóriában.
Hirdessen itt Ön is!

Debrecen városa újabb mérföldkőhöz érkezett az ipari fejlődés terén. A városban hamarosan megépül az első európai üzemét a világ kilencedik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója, a kínai tulajdonú Eve Power. A beruházás összértéke mintegy 400 milliárd forint, és több mint ezer új munkahelyet teremt a régióban.

A beruházás híre nem jött váratlanul. Korábban már felmerültek sajtóhírek egy harmadik akkumulátorgyár építéséről Debrecenben. A Ningbo Zhenyu Technology is tervez egy gyárat a városban, amely az elektromos autók akkumulátoraiban használt precíziós alkatrészeket fogja gyártani.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy az Eve Power a BMW kérésére érkezett Magyarországra, hogy új generációs, hengeres akkumulátorcellákkal lássa el a német autógyártó magyarországi üzemét. Az állam a projekthez 14 milliárd forint támogatást biztosít.

A beruházás nem csak gazdasági, hanem környezetvédelmi szempontból is fontos. Szijjártó elmondta, hogy a beruházás vízigényének 95%-át tisztított szennyvízből és felszíni vízből biztosítják. A technológiai szennyvíz egy részét a helyszínen újrahasznosítják. A kormány további jelentős fejlesztéseket tervez a városban, például a vízi közműrendszert is korszerűsíteni fogják.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az elektromos autók elterjedése nélkülözhetetlen az európai zöld megállapodás sikeréhez. Ehhez azonban elektromos akkumulátorokra van szükség. A kereslet 2030-ra tízszeresére fog növekedni, így fontos, hogy hol épülnek meg az akkumulátorgyárak Európában.

A debreceni beruházás azonban nem ment át ellenvetések nélkül. A helyi lakosok aggodalmukat fejezték ki a gyár építése miatt, több tüntetést is szerveztek. Papp László, Debrecen polgármestere azonban kiállt a projekt mellett és harcot hirdetett a félrevezető információk ellen.

Összességében Debrecen városa újabb lépést tett a fenntartható jövő és az ipari fejlődés felé. Az új akkumulátorgyár nem csak gazdasági, hanem környezetvédelmi szempontból is jelentős előrelépést jelent a város és az ország számára.

Az akkumulátoripar Magyarországon dinamikusan fejlődik, és ezt jól mutatja, hogy nem csak Debrecenben, hanem Iváncsán és Monoron is új gyárak épülnek. Az akkumulátor gyár Iváncsa területén egy innovatív technológiával rendelkező vállalat telepedett le, amely a következő generációs elektromos járművek számára kínál megoldásokat. Ezzel párhuzamosan az akkumulátor gyár Monor területén egy másik nemzetközi vállalat is beruházást hajt végre, amely az európai piacra szállít majd. Mindkét városban a beruházások több ezer új munkahelyet teremtenek, és jelentősen hozzájárulnak a helyi gazdaság fejlődéséhez. A két gyár közötti együttműködési lehetőségek is felmerültek, ami tovább erősítheti a magyar akkumulátoripar pozícióját a nemzetközi piacon.
Akkumulátorgyárállás.hu © 2024
Minden jog fenntartva.
Kezdőlap Hirdetésfeladás
Munkaadóknak
Belépés Álláskeresőknek Munkaadóknak Árak